Agenda

z m d w d v z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Digitaal spreekuur; elke 2e dinsdag
Samenleesgroep bibliotheek

Culturele activiteiten

Klik op de voorstelling voor meer info!
5 okt. Frisicana V
05-10 21:00 - 01:00

Reserveren

KLIK HIER om een ruimte te reserveren

Voor reserveren van kaarten voor voostellingen
stuur een mailtje naar cultuur@mfa-holwerd.nl
of haal de kaarten in de sportkantine van de MFA

Koffie met leefstijlcoach in huiskamerbibliotheek

De huiskamerbibliotheek presenteert een ‘koffie met bijeenkomst’ met Baudina van Klaarbergen, leefstijlcoach en diëtist in opleiding.
Ze is momenteel ook betrokken bij de GLI in Holwerd. Dit is een leefstijlinterventie voor mensen met overgewicht bestaande uit diverse groepslessen over gezonde leefstijl.
 

Koffie met Baudina van Klaarbergen

Mijn naam is Baudina, leefstijlcoach en toekomstig diëtist. Binnen mijn studie en het werkveld ben ik veel bezig met de gezondheid van mensen, maar vooral hoe we deze kunnen verbeteren. De preventieve zorg wordt hierbij steeds belangrijker; het voorkomen in plaats van genezen van ziektes. Leefstijl speelt hierbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan voeding, beweging, stress, slaap en ontspanning. Deze onderwerpen hangen allemaal met elkaar samen en maken dat jij je zowel fysiek- als mentaal gezond voelt.

Het voordeel van een diëtist met leefstijl als specialisatie is dat hij/zij in staat is het complete plaatje in kaart te brengen en verbanden te leggen. Wist je bijvoorbeeld dat slecht slapen van invloed is op je eetgedrag? Of dat beweging gevolgen heeft voor je stresshormonen? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod bij individuele begeleiding en groepsbijeenkomsten.  Wij geven kennis en inzichten over leefstijl, maar leren je vooral hoe je dit zelf kunt verbeteren. Door middel van kleine veranderingen in de leefstijl ervaar je langdurige gezondheidswinst.

Momenteel geef ik de GLI in Holwerd. Dit is een leefstijlinterventie voor mensen met overgewicht bestaande uit diverse groepslessen. Deze groepslessen richten zich op het overbrengen van kennis en vaardigheden rondom leefstijl en zijn interactief vormgegeven.

Ik ben persoonlijk van mening dat dit een passende werkwijze is om mensen meer bij te leren over leefstijl en dit zelfstandig toe te passen in het dagelijks leven. Dit wil ik dan ook als leidraad aanhouden bij de ‘koffie met’ bijeenkomst zullen de leefstijlonderwerpen aan bod komen. Dit zijn voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Ook ontvang je passende tips om zelfstandig je leefstijl te verbeteren.

Datum: 
vrijdag, 26 april, 2024 - 10:30 to 12:00

Website door

Ontwerp en realisatie door
Dries Dijkstra

Disclaimer

Contact
MFA “de Ynset”
De Morgenzon 7
9151 KM Holwert
Tel. 0519 - 56 2424